lauantai 17. elokuuta 2013

Höyryveturi Hv3 995 Lokomo 137/1941 "Heikki"

Kaveri laittoi ilmoituksen naamakirjassa:

Lauantaina 17.8 on mahdollisuus käydä höyryjunalla Iisalmesta Lapinlahdelle ja takaisin Iisalmeen. Josta Hv3 jatkaa matkaa Kajaanin ja Kontiomäen kautta Nurmekseen. Iisalmi-Lapinlahti menopaluu aikuiselle 20€ ja lapset ½ hintaan.

Lähtöaika Iisalmesta klo 10.12, Lapinlahdelta takaisin klo 11.15 Iisalmesta Kajaaniin klo 12.35.

Ilmoituksen lukiessani keskiviikkona tuli semmoinen tunne että tuonne on PAKKO päästä! Ei siis muuta kuin kännykkään muistutus ja valmistautuman suureen ja mahtavaan näkyyn.


Eihän se reissu mennyt niinkuin olin suunnitellut, vaan paljon paremmin. Aamulla oli kello soimassa kahdeksan maissa, mutta minä olin jo hereillä puoli seitsemän ja olin kahdeksalta jo asemalla katselemassa veturin perään. Pääsin tutustuman vaunuihin jo ennenkuin yleisöä oli tarkoitus ottaa sisään ja kerkesin rauhassa kuvata veturia,Kun se tuli makasiinista kääntöpäydälle ja kun se nouti aamulla härkävaunun kanssa matkustajavaunut mukaan. Paikalla oli siis 1lk makuuvaunu, 2lk makuuvaunu ja tavallinen 2lk matkustajavaunu. Tästä Juna siirtyi Asematasolle odottamaan vuoroaan aloittamaan matka kohti Lapinlahtea.Asemalla oli paljon porukkaa odottamassa kyytiin ja kuvaamassa oikeaa höyryveturia. Itse pääsin toisen luokan vaunuun ja Sain matkaseurakseni monia mukavia ihmisiä, joiden kanssa matka taittui hymyssäsuinja välillä jopa naurun raikuessa.
Matkaseuraan sattui myös vanhempi pariskunta, Matti ja Liisa nimeltään, jotka oli junamatkan ensikertalaista, ja heitä ihan selvästi jännitti. Matti rystyset valkeana puristi penkistä kiinni ja koitti Liisa konduktööriltä kysellä että pysyykö tämä raiteilla. Loppumatkasta isäntä ainakin vaikutti rentoutuvan ehkä jopa liikaakin, olisiko junan kova vauhti noussut päähän.

Itseasiassa He olivat näytelleet Matia ja Liisaa useita kertoja aikaisemmin ja heidän esitystään oli riemu ja nautinto seurata viereiseltä penkiltä. Naurussa oli pitäminen varsinkin kun Matti alkoi minua puhuttamaan.

 Paluumatkalla annoin paikkani muille ja lähdin kokeilemaan 2lk makuuvaunuun tehtyä kahviota ja olihan ne makeat kahvit ja kakut siellä ja kerkesin tarkemmin katselemaan junanvaunujen yksityiskohtia.
Ja kaikki loppuu aikanaan. Pääsimme turvallisesta takaisin Iisalmen asemalle, josta juna lähti jatkamaan matkaa kohti Kajaania ja siitä edelleen Nurmekseen. Aikataulu. Jäin seuraamaan asemalle että matka jatkuu. Asemalla ennen lähtöä Sukevaa kohti junaa vielä huollettiin ja halkoja vaikutti menevän tasaisella tahdilla myös asemalla ollessa kattilaan.

Toivotan tälle junavanhukselle, Heikille paljon kuivia halkoja ja tasaisia rautateitä. Toivottavasti vielä saan nauttia tämän vanhuksen kyydistä, sillä se oli niin antoisa että mielellään uudelleen kyytiin lähden.

Kyydissä olleet laitelkaa kommentteihin S-postiosotteita niin voidaan sitten katsella vaikka jos kerettäisiin jossain vaiheessa vaihtamaan kuvia toistemme kanssa. Minulle kertyi reissusta reilusti kuvia. Erityisesti Matti ja Liisa, jos kinnostaa saada lisää kuvia niin ilmoitelkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti