torstai 18. huhtikuuta 2013

Valoa pimeisiin tai tunnelmallisiin iltoihin.

Kuljeskelin kaverin kanssa kirpputoreilla ja löysin kynttelikön halvalla. Sitä vähän aikaa käsissäni pyöriteltyä sain idean että se tarvitsee ehdottomasti sähkölampun sisäänsä ja päätyä katton valaisimeksi. Ei siis muuta kuin uhraamaan muutama euro ja kattolampun aihio oli minun.

Siten alkoi se suuri metsästys oikean laisten sähköosien, varjostimen ja muiden tarvikkeiden osalta. Ja ei muuta kuin marssimaan paikalliseen sähköliikkeeseen ja ostamaan sietä lasi, lampun runko, johtoa ja muita irto-osia joiden tarpeelisuudesta ei sitten välttämättä ollutkan nin suurta hyötyä. Sähköliikkeen jälkeen paikalliseen markettiin, josta saa kaikkea man ja taivaan väliltä, jossa tiesin olevan koristeketjua, joka sopii prjektiin paremmin kuin ne alkuperäiset rautalangasta väännetyt koukut, jolla se kynttelikkö on ollut arunperin tarkoitus riiputtaa katosta.

Sitten se alkoi se suuri ähellys. Kasasin ketjut ja sähköt vanhan sähköasentajan tarkkuudella ja ammattitaidolla. Tein lampun kannan, varjostinlasin ja kynttelikön rungon kanssa siten että kaikki paino lepää ketjujen varassa, jolloin sähköjohdolle ei tullut yhtään painoa kannateltavaksi. Jätin jopa lamppuun varalta johtoa koteloiden sisään jos joskus haluaisin laskea lamppua alaspäin.


Sitten se suurin asia joka varmaan muutamia mietityttää. Lamppu ja sen osat, lasinen varjostin, ketjut ja itse kynttelikkö maksoiva yhteensä pikkuisen alle 40€.

3 kommenttia:

 1. tyylikäs, olet taitava käsistäs Persikkakarhu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen koittanut etsiä muita kyntteliköja, joita voisin päivittää samalla lailla, mutta harvassa kynttelikössä on mahdollisuus semoista mennä tekemään tai sitten vaihtoehtoisesti hinta alkaa semmoisella kyntteliköllä olla reippaasta toistasataa euroa, jolloin olen antanut sen olla sikseen. Muutama kaveri on koittanut tuota ostaa tuosta katosta, mutta se ei ole myynnissä.

   Poista
 2. Osaavat kädet saavat paljon aikaseksi ja mielihyvää vielä lisäpalkaksi. Kiva postaus.

  VastaaPoista