torstai 18. syyskuuta 2014

Muista vaara liikenteessä!

Palasin maanantaina Kuopiosta pimeän aikaan. Huomasin kun edsssä oleva auto laittoi hätävilkut päälle ja vastaantulevakin auto pysähtyi ja laittoi hätävilkut päälle. sitten itsekkin olin saapunut kolaripaikalle.

Tiellä autoni edessä keskikaistalla makasi hirvi, joka oli kuolemaisillaan. Edessäni on auto, johon se on törmännyt. nousin autostani ja menin kaivamaan auton kontista päälleni turvaliivit, jotta eroittuisin pimeällä tiellä. Selvitin heti onko kolarissa olleessa autossa henkilövahinkoja. Onneksi hirvi oli osunut vain hipaisten itse autoon ja osunut matkailuvaunuun, joka oli kolariauton perässä.

Veimme varoituskolmiot molempiin suuntiin ja kuvasin kolaripaikan poliisia odottaessa ja raivasimme tien ajettavaan kuntoon Siirsimme karin rekakuskin kanssa hirven pois ajoradalta ja laskimme liikenteen taas kulkemaan. Poliisin saavuttua kerroimme poliisille tapahtumien kulun ja kun saimme luvan poistua paikalta osa jatkoi matkaa  ja itse jäin auttamaan


Mitä tälläisestä opimme?
Varusta autosi kunnolla, moista missä tavarat on ja pidä huoli että ne on käyttökuntoisia.
Minulla oli etsiminen varoituskolmiossa, joka oli roinakasan alla. Lampulle olisi ollut käyttöä, olin juuri ylläripylläri heittänyt aamulla vyöltä lampun pois, kun ajattelin etten sitä tarvitse kaupungissa shoppaillessa. Huomioliivit oli onneksi siellä minne ne olin laittanut. Puukkoni oli hukassa auton kontissa, jonka löysin vasta seuraavana päivänä auton konttia penkoessa.

Mitä sitten teen asian eteen? Hankin konttiin kassin, jonne pakkaan EA laukun, huomioliivit, lampun, varoituskolmion ja muita onnettomuusoaikalla tarvittavia välineitä. Autossani on toinen kolmio vielä siellä "oikealla" paikallaan, jotta muutkin löytää sen sieltä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti