keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Maakuntamatkailua

Kävin eilen maakuntamatkalla, olin itse aluksi ajatellut lähteväni Rillankivelle, mutta heikkouteni kahviin aiheutti suunnitelmien muuttumisen ja lähtemisen Lapinlahdelle. Matkalla poikkesin ihan vaan kannatuksen vuoksi ostamassa kyläkaupasta jotain. Sisään astuessani tulvahti meleeni erittäin ihania mustoja lapsuudestani.  Kappian olemus ja tervehdys sen pienen "Kassatiskin" takaa palvellessaan toista asikasta, kassakoneen naputus ja rumina ja se ilmapiiri ja tuoksu. Nämä pienet asiat palautti minut muistoissa lapsuuteni mummolaan, ja sen läheiseen  kyläkauppaan, josta muista ukin minulle ostaneen ensimmäiseni lompakon. se oli silloin pikkupoikana erittäin suuri asia, josta on jäänyt erittäin rakas muisto. Kaupasta sanottakoon että valikoima oli erittäin laaja ja oli paljon sellaista mitä voisi hätäpäissään läheisen kyläkaupa valikoimasta löytyvän. Toivottavasti muutkin käy hakemassa ohiajellessa sen jäätelön, limupullon tai karkkipussin, jotta saataisiin säilymään nuo harvinaiset kylien viimeiset hengissäpitäjät.

Kaverille hypettäessäni toista tuntia suuren kyläkauppakokemukseni ja blogi / kuvausharrastukseni alkamisesta ja muutenkin pikaisten kuulumisien vaihtamisen jälkeen pihamaalla haravoinnin ohessa (kaveri haravoi, minä tuuditelen kaverin pikkutyttöä lastenvaunuissa) siirryimme jo sisälle jatkamaan sen "kahvin" äärelle, jokseenkin Kahvin vaihdoin simaan ja karjalanpiirakoihin :) On se kumma kun lähden kahville toiselle kylälle ja sitten loppupelissä en edes juo sitä kahvia... Kaverin luona muutaman tunnin istuttuani ja juteltuani sitä itteään lähdin jatkamaan matkaa.

Matkanvarrella kuvasin jotain, jota nyt tässä kaipailenkin että tietääkö blogini lukijat mitä ne on, minulla on siitä erittäin vahva aavistus. VASTAUKSIA VOI LAITELLA KOMMENTTEIHIN.Nuo "palikat" liittyvät tähän laitokseen ja läheisen sillan kaiteeseen...


Siis kyseessähän on vesivoimalaitos vanhalla Varpasjärvellä, nykyään Lapinlahdella ja kyseiset palikat on sälevän säännöstelypadon "patolevy", jolla suljetaan virran kulku sälevän vesivoimalaitokselle tarvittaessa. Lähemmäksi en mennyt kuvaaman, koska lainkuuliaisena kansalaisena en mennyt läheiselle voimala-alueelle, joka alkoi jo sillankupeesta, josta kuvat otettu. Olenhan koulun puolesta päässyt aikaisemmin tutustumaan toiseen vesivoimalaitokseen ja  suure matemaattisen laskutoimituksen jälkeen voitin vielä Savon voiman lippiksen, koska sain laskun lasketuksi oikein. Valietavasti en löytänyt kuvaa, jossa olisi kyseinen laskutoimitus ja sitä en rupea lavastamaan, joten se siitä ;)

Jo menomatkalla olin  ajellut tämän ohi ja päättänyt että tästä on jotain laitettava, joten paluumatkalla ohiajellessa kuva.
MIKSI ihmisetheittää kaiken PASKAN JA ROSKAN autoistaan teiden varsiin ja sotkevat näinollen suomen kaunista luontoa? siis kyllä itseltäkin on vahingossa tippunut jotain taskusta, ja en sano ettenkö ajattelemattomana ole nuoruudessa hölmöillytkin, mutta Imuri on ollut pakko laittaa autoon ja tuoda tarkoituksella tänne. Kuormasta tippuneena johto ei olisi nätisti vyyhdettynä.
Ja tässä toinen ikävä esimerkkin siitä miten ihmiset heittää levähdyspaikalla roskat luontoon, itsellänihän on myös tapa heittää roskat olkani yli autolla ajellessa, mutta ne ei päädy sen kauemaksi kuin takapenkin jalkotilaan, josta ne kerään aika-ajoin sinne minne ne kuuluu eli roskikseen ja kauppakuitit jää pyörimaan taskuun, kun en kehta olla sitä kuittia ottamatta :P OK nämä voi olla kyllä kuormasta tippuneet, mutta enpä oikein usko.karkeasti 10km molempien kuvien ottopaikoista olisi ollut oikeat paikat niiden kyydistä jättämiseen. Jatkaessani matkaa Iisalmen ohi kohti vierämää pysähdyin Koljonvirralla. kiertelin koljonvirran taistelun muistomerkeillä katsellen ja lueskellen oheisia tauluja, joissa oli kerrottu taistelujen historiasta.Vieremällä tuhlasin sitten siskolikan luona loppuillan kiusaten siskonpoikia. Eli tälläinen maakuntamatka tälläkertaa, toivottavasti Perjantaina olisi hyvä keli jolloin olen suunnitellut meneväni sinne alkuperäiselle suunnitelmalleni eli sinne rillankivelle. Näin vierähti minun Tiistainen vapaapäivä kierrellessä autolla maakunnissa...1 kommentti:

  1. Kiitti vaan, ei ookkaan tehny mieli vielä kottiin, eipä! NYT TEKKEE!!!! Ja ootinki jo kovasti kuvia, kun viestiä pistit reissulta.

    VastaaPoista