perjantai 3. toukokuuta 2013

Valokuvatorstai 285

"Vappu sekoitti viikon ja meinasi torstai lipsahtaa vallan ohitse! Tämän viikon haaste on kuitenkin: Mielikuvitus."

Ja taas oli valokuvatorstain aika, odottelin sitä malttamattomana, mutta kuten ylläpitäjä omalla sivullaan mainitsee että meinasi jäädä tämä viikko väliin. Itsekkin olen ollut viikkopöllöna, kun olin muutaman päivän vapailla niin olin sitten tänään sunnuntaissa töissä itsekkin menossa. 

Luettuani viikon haateen on pääni on lyönyt monta tuntia tyhjää, varalla on yksi kuvattava paikka, mutta sinne on niin pitkä matka etten sitä lähde nyt tekemään. Laittelen vaikka myöhemmin sieltä kuvan, kunhan sinne ensin selviän. Päätä miettiessä puhki tajusin kuitenkin mistä se mielikuvitus on lähtöisin... 
No tietenkin pilvilinnoista! nuista satujen ja tarujen ihmeellisistä paikoista jonne pääsee vain mielikuvituksen voimalla tai stten vanhempana lentokoneella. 

Kaikilla pitää olla sen verran mielikuvitusta että osaa ja voi kertoa toiselle tarinan tai leikkiä lasten kanssa, vaikka ihan pikkuisen. Lukekaa ja kertokaa lapsille tarinoita ihmeellisistä asioista ja antakaa heidän olla ja kehittää sitä vilkasta mielikuvitusta terveellisissä puitteissa. Antakaa lasten olla lapsia ja olkaa itsekkin välillä se lapsi, joka leikkii.

5 kommenttia:

 1. Mahtava pilvilinna !! Joka sana totta mitä kirjoitat.
  opiskelen lastenhoitoa, siirryn pitkän työuran jälkeen vanhusten hoidosta lapsiin ja kaunein lause ja ajatus minkä kasvuntukemisen tunneilla opin on se, että aikuisen tehtävä on kannatella ja ohjata lasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että joku muukin löysi minun pilvilinnani :D

   Poista
 2. hieno postaus kerrassaan! mielikuvissani jo makoilin niityllä heinä suussa katselemassa taivaan lampaita, ohi lipuvia pilvilauttoja, mahtavia ritarilinnoja ja ympärilläni siritti heinäsirkat. kiitos Persikkakarhu tästä ihanasta aamuhetkestä niityllä:))

  VastaaPoista
 3. Hieno kuva! Ja koskas ollaan yhdessä lapsia ja kaivetaan etupihan kukkapenkkiä? ;)

  VastaaPoista
 4. minulla kaipais oikeesti tuo etupihan kukkapenkki sitä ett pyllöttäs hetken jos toisenkin siinä ett sais sen ees vähän inhimillisemän näköseks

  VastaaPoista