Sulattelin tässä eilen pakastimeni ja otin sieltä samalla viimesyksyisiä sorsan täkkälihoja. Kävin eilen kaupalla, mutta kuten perinteisesti jotain unohtui, joten ei muuta kuin aamulla hakemaan täydennystä jääkappiin.
Aloitin kuivaamalla sulatetut sorsan täkkälihat talouspaperin päällä. Ruskistin todella kevyesti kastikelihat (laskisoossilihaa). Laitan ruskistetut kastikelihat uunipadan pohjalle ja Ruskistin sorsan täkkälihat ja lisään ne kastikelihojen päälle. Laitan laakerinlehden, puolenkymmentä maustepippuria ja saman verran katajanmarjoja kuppiin lihojen sekaan. Lisään myös karkeata merisuolaa ja paljon sipulia sekaan. Hiihtelen pannulta pastinrasvat vähällä vesimäärällä lihojen sekaan ja lisään pullollisen Grimbergen double ambree olutta pataan. Lihat peittyvät juuri ja juuri. Hauduta lihoja noin 5h miedossa lämmössä. Valmistelen valkosipulikermaperunat uuniin. Annan kermaperunoiden hautua samassa miedossa lämmössä kuin liha. Otan lihat pois ja laitan lämmön kovemmalle samalla poista kannen kermaperunoiden pältä, jotta kermaperunat kypsyvät kunnolla ja pinta ruskistuu mukavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti