maanantai 18. marraskuuta 2013

Einon jäljillä

Kävin kuvaamassa Iisalmen satamassa ja lähialueilla Einon aikaansaannoksia. Katselin autossa toista tuntia kun myräkkä riepottelee Iisalmea. Laskeskelin että kymmeniä roskiksia oli kaatunut ja muutamaan muuhunkin paikkaan oli tuuli saanut pikkuisia tuhoja aikaan.

Katselin kuinka läheisen laajennuksen katolta lähti muoveja tai peressuja lentoon ja olin näkevinäni kun jokin levykin siellä olisi lennellyt maahan. Kierrellessäni huomasin että muuallakin oli kaatuillut rakennustyömaiden suoja-aitoja ja muita kylttejä.

Rannalla kävellyt pariskunta löysi jotain, jonka sain selville myöhemmin heitä jututtaessaan, mutta sitä ei teille kerrota mitä löytyi. Huomaa vene rannassaaaltojen ripoteltavana.

Kävin asikoiseen heiltä kysymässä luvan kuvien julkaisuun ja kiitin heitä, koska pitivät huolta yhteisestä omaisuudesta kun vetivät veneen rannalle, jottei se hajoa tai ajaudu virran mukana ulapalle.

Välillä löi komeasti aallot tähänkin kulmaan, mutta hitaana kuvaajana ja mukavuudehaluisena en selvinnyt lähellekkään kaikkia komeita tyrskyjä kuvaamaan.

Tässä huomaa, kuinka suojaisen poukaman ihminen on saanut aikaiseksi laiturirakennelmillaan.

Oli sitä välillä komeitakin tyrskyjä.

Tämäkin laituri on jossain vaiheessa siirtynyt ja sitä on vahvistettu tällä suurella kettingillä, joka oli välilllä aivan suorana, kun vesi riepotteli tuota laituria.
Tämäkin muovi on karannut joltakin läheisiltä uudis- tai rakennuskohteelta. Seudulla on monia työmaita yhtaikaa, joten vaikea sanoa miltä se on karannut.

Välillä se tuuli oli paikoin todellakin kovaa.

Minun paksusta villapiposta alkoi käydä vinkka pahasti läpi, joten vetäisin ohuemman Outin tekemän pipon pokkana toisen päälle, joka esti suuremman vinkan. Samoin kumitäditä saadut villakintaat oli erittäin tarpeelliset tällä reissulla. Välillä se tuuli oli niin voimakasta että tuntuu kuin pipot päästä lähtisi ja meinasi se riepotella isonkin ukon nurin, kun ei meinannut kuvia ottaessa mies pysyä pystyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti