sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Lauantaipäivän huumaa.

Lauantai alko reippaasti turhan aikaisen, kello oli soimassa kahdeksalta, mutta enkö jo herännyt viiden aikaan koska ei vaan enää nukuttanut. Olin ollut yövuorossa edellisenä yön ja unirtmini oli todella sekaisin. Noh ei muuta kuin hetki töllöä ja sitt aamulla puoli kahdeksan maissa likenteeseen, koska olin menossa hakemaan äitini ja kummipoikani pöivä maalla tapahtumaan peltosalmelle.

Ajeltuani hetken oli Itikan sillalla mahtava usva yön jäljiltä, keli oli aivan ihana, aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja näkyvyys oli noin 50m usvan takia. Eli auto parkkiin ja hyödyntämään kelin antamaa harvinaista mäytöstä. Kuvattuani hetken eri maisemia sillalta ja lähiympäristöstä alkoi auringonpaiste tehdä tehtävänsä ja usva alkoi hälvenemään, joten jatkoin matkaani , jolloin puhelin soi, siellä oli 2V kummitettavani, joka siellä soitteli ja varmisteli olenko jo tulossa. (olin äidiltäni pyytänyt varulta herätyksen, kun tiesin että unrytmini olisi sekaisin yöputken jäljiltä)

Ajelin vanhempieni kotiin, jossa minua oli vastassa kumipoikani ja äitini, jotka olivat aamupalalla pikkuisen jälkeen kahdeksan. Söin itsekkin aamupuurot, kunnes rupesimme pakkaamaan matkarattaat, turvaistuin ja kyytiläiset autoon ja kohti PEMOA, jossa oli päivä maalla tapahtuma, jonne olin luvannut viedä Kummipoikani käymään. Ajellessani kohti Peltosalmea alkoi takapenkiltä kuulua kuorsausta, jonka pikku mies päästi kun simahti automatkalla. Pysähdyimme paikalliselle kyläkaupalle ostamaan juomista, koska päivästä oli tulossa todella lämmin.

Olimme Pemolla juuri silloin kun tapahtuma alkoi, joten saimma aluksi kuljeskella rauhassa katselemassa koneita. Kumitettavani on aivan innoissaan menossa joka koneen koppiin ja parhaissa koneissa piti jopa käydä useaan otteeseen. Voi niitä koulukkaita, jotka joutuu ne koneet siivoamaan tämän tapahtuman jälkeen, kymmeniä pikkupoikia pärisemässä rattien takana :D. Ainut mitä koko tapahtumasta on minulla negatiivista sanomista niin tapahtuma, joka on suunniteltu kaupunkilaisille/ lapsiperheille olisi hyvä huomioida se lasten osuus ja varata tila lapsienhoitoon, vessoissa voisi olla mahdollisuus myös juuri potalle oppineille pottien tai pottarenkaiden yms varaaminen vessoihin.

Pemolla oli jos jonkinlaista katseltava, maatalouskoneita, jotka pikkumies luetteli järjestään mikä se on ja mitä sillä tehdään, taisi jopa olla paremmin perillä asioista kuin minä.  ja sitten oli niitä jos jonkinlaista maskottia ja ötökkätä. Katselimme kun lehmät laskettiin ensimmäistä kertaa kesälaitumille, voi sitä vauhtia ja vaarallisia tilanteita kun hiehot pääsivät katselemaan laitumelle, ainut mikä oli että olin huonossa paikassa katsomassa, joten en saanut kunnon kuvia tästä. Sitten sen jälkeen laskettiin lehmät toiselta navetalta laitumelle, ne olivat jo aikaisemmin päässet laitumelle, joten niiden laitumelle meno oli rauhallisempaa, mutta kyllä sielläkin välillä juostiin häntä suorana.

Huvittavinta oli huomata kavereita, jotka katsoivat ihmeissään kun minä työntelin lastenrattaita. Onko se ihme että ikuinen poikamies työntää rattaita? Se rattaissa oleva lapsi voi olla vaikka minun sisaruksilta lainassa. Mukava oli viettää kiireetön päivä katsellen rauhassa koneita ja eläimiä, jokseenkin pikkumies olisi halunnut joka traktoriin, mutta pihteinenvieköön osassa oli ovet lukossa, koska ne saattoi olla sisältäkin vuorattu sillä itsellään joten asiakkaiden vaateiten kannalta ei ehkä ollutkaan paha vaikkei kaikkiin koneisiin päässyt istumaan.

Sain jossain vaiheessa päivää puhelun Kaveriltani, joka on aikaisemmin muutanut kauemmaksi. Hän oli käymässä Iisalmesssa, joten ei kun sopimaan kahvihetkeä iltapäivälle Pemon tapahtuman jälkeen. Isäni tuli hakemaan äidin ja kummitettavan viedäkseen heidät takaisin Pielavedelle. Pikainen paidan vaihto kotona ja kohti Iisalmen toria ja harvinaisen kaverin vierailun aknssa kahviteleman. Kumpikin olimme autolla, joten jouduimme jättämään terassilla nautitut virvoikeet kahviin ja limppariin. Puhuimme toistatuntia niitänäitä kunnes naiset alkoivat soitella kaverilleni, jolloin hän lähti jatkamaan matkaansa.

Lähdin siitä sitten kotia koden, kello oli jotain kolmen pinnassa, joten olisi vielä tehokasta työaikaa, joten nokka kohti kaveria, jonka kansa oli aikaisemmin puhe tavata. Kävin kaverin luona muutaman tunnin istumassa, kunnes palasin kotiin ja menin saunomaan. Saunalla vilkaisin kuubaani ja huomasin että olisiko pitänyt pitää joko hattua tai rasvata tuo kärpästen kiitorata, kun vaikutaa että taisi pikkuisen poltella aurinko liikaa päätä, koska se punoitti jonkin verran. Kotona saunottuani samuin  saunan jälkeen tyytyväisenä oman sänkyyni ennen yhdeksää. Loppuun vielä muutama kuva eilisetä aamun säästä ja sitten Pemon päivä maalla tapahtumasta.
2 kommenttia:

  1. "Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saannut olla mukana..."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ainahan sitä voi toivoo ett ois saanu olla mukana, mut se pitäs tehäkkin sen asian eteen jotain niin vois piästäkkin matkaan :D

      Poista